El símil de la bombeta de llum

Ja que ara estem en el període post electoral i no fan més que bombardejar-nos amb notícies de política que són importants, però que de vegades cansen, hui tractaré un tema més alegre. Fixeu-vos si és alegre que hui parlaré de l'amor. El ben cert és que imposa respecte aquest terme, però jo sols vinc a fer un símil, perquè per a explicar que és, tindríem que estar hores i hores debatent i no ens posaríem d'acord, ja que cadascú interpreta l'art d'estimar d'una forma diferent, i això és precisament una de les coses que m'agradaria plasmar en el símil que plantejaré a continuació.

Primer de tot imaginem. Imaginem que l'amor és una bombeta que fa llum, sí, una bombeta com aquella que fa un grapat d'anys van inventar. L'amor, com la bombeta, s'encén un dia sense que res ens haja avisat, i pot durar amb llum molt de temps o es pot fondre quan menys ens ho esperem. És per això que trobe que és una bona analogia. Però ara, anem més enllà, portem la imaginació fins un punt més alt. Ara propose que les relacions amoroses són com una habitació. Aquesta habitació es troba buida al principi, però a poc a poc li anem afegint diferents elements i objectes. Així, el que tenim de moment és una relació d'amor convertida en una habitació i una bombeta que és la pròpia estima. I l'habitació a mesura que passa el temps i continua il·luminada per la bombeta del sentiment és va omplint d'un sofà increïble i un ordinador de primera classe, així com a l'enamorament els pretendents haguessin fet un viatge meravellós que els uneixi més o hagen celebrat un sopar romàntic finalitzat amb un tendre passeig a la vora de la platja. D'aquesta manera, pas a pas l'habitació va fent-se més bonica i afegint nous elements. No obstant, potser que un dia un racó s'ompli de pols, de la mateixa forma que dos enamorats discuteixen per alguna cosa. El problema pot vindre si passen massa dies sense que aquesta pols es netege, perquè pot arribar un dia en el que la brutícia ompli gran part de la sala i la bombeta pot perdre llum o fins i pot fondre's. Vist açò, es veu clarament que la bombeta impulsa tota la resta, així com l'amor bombeja la sang de la vida i manté amb energia una relació sentimental. De tota manera, si un dia s'apaga per sempre eixa bombeta, no passa res, vol dir que no estava programada per a més i que es deu canviar. En el canvi podrem tindre més o menys sort, igual que a la vida podem mantindre un romanç més o menys intens i encertat o no, però mai penedir-se, perquè les eleccions per amor es solen fer amb la ment a cegues i amb tot el cor.

Bé, ja acabe aquest símil de la bombeta. Espere que us haja agradat i vos sigui profitós per a apreciar el poder de l'amor, que és tan important com la llum en el sentit de que és font de vida i alegria. Quan no hi ha o no ens correspon dit amor, les nostres vides són un poquet més tristes, per això, igual que la bombeta de llum, quan s'encén i ens il·lumina comencem a veure les coses d'altra manera i ens podem permetre decorar tot al nostre voltant, això sí, sense descuidar mai aquesta bombeta, perquè si s'apaga ja sabem el que pot ocórrer. Una abraçada :)


J

No hay comentarios:

Publicar un comentario